Message: Trying to get property 'lang_id' of non-object

Atıl Başar Yaylım - Özel Ege Lisesi

Atıl Başar Yaylım

Tasarım Eğitmeni

1978 yılında Ankara’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünden 2000 yılında mezun oldu. 2003 yılında Bilgi Üniversitesi Tasarım Yönetimi Sertifika Programı’nı tamamladı. İzmir’de 7 sene kendi kurduğu ajansında tasarım direktörlüğü yaptı, 2010-2017 yılları arasında İstanbul’da çeşitli tasarım firmalarında ürün tasarımcısı ve tasarım direktörü olarak çalıştı. 2017 yılında memleketi İzmir’e dönerek tasarım kavramını Türkiye’de yaymaya karar verip üniversiteler öncesi tasarım eğitimi veren öncü ve Türkiye’de anaokulları ve ilkokullarda tasarım eğitimi veren ilk ve tek öğretmen olarak 2019 yılından itibaren Özel Ege Lisesinde ahşap atölyesinde ve kulüp dersleri olarak tasarım dersleri vermeye başladı. 2019 yılından bu yana Özel Ege Lisesinde tasarım öğretmenliği görevine devam etmektedir. 2021 yılından itibaren AP dersleri kapsamında “Usta Öğretici” sıfatıyla “2 boyutlu Sanat ve Tasarım Portfolyo” dersi vermektedir. Hobileri arasında bisiklete binmek, gitar çalmak ve satranç oynamak yer almakta, Bostanlı’da kurduğu kendi ahşap atölyesinde çocuklara oyuncaklar tasarlayıp atölyeler düzenlemektedir. İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Aldığı Eğitim ve Seminerler:

• İTÜ’de Endüstriyel Tasarım Eğitimi
  • Bilgi Üniversitesi’nde Tasarım Yönetimi Eğitimi
  • İstanbul Tasarım Bienali’nde Markalaşma Eğitimi

Verdiği Seminer ve Eğitimler:

• Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık 3. Sınıf Mobilya Tasarım Final Jürisi Konuk Jüri Üyeliği (2019)
  • Amerikan Koleji Öğrencilerine Tasarım Semineri (2019)
  • Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mimarlık Öğrencilerine Tasarım Semineri (Çevrimiçi-2020)
  • 4 okulda 42 sınıfta 500 Öğrenciye Tasarım Eğitimi (2021)

Mesleki Ödülleri:

• Vestel Altın Gönye Tasarım Yarışması 3.lük Ödülü (1998)
  • Fiat Konsept Tasarım Yarışması Mansiyon Ödülü (2019)