Özel Ege Lisesi Bursları - Ortaokul: Bu burslar için öğrencilerin sene içinde girecekleri ilk üç ortak sınavın sonuçları belirleyici olacaktır. Öğrencinin bir ya da daha fazla ortak sınava girmemesi durumunda bursluluk durumunun belirlenmesine -burs verilmesine veya verilmemesine, bursun bir kademe eksik uygulanmasına- ait inisiyatifler Burs Komisyonu tarafından değerlendirilecektir.

Özel Ege Lisesi Bursları - Lise: Lise burslarına ayrı bir parantez açmak gerekir. Öğrencinin 9. sınıfa başlarken sahip olduğu bursluluk durumunun lise yaşamı boyunca aynı şekilde sürmesi okulun yıllardır sürdürdüğü bir politikadır. Genel anlamıyla lisede öğrencilerin burs oranları aynı kalmakta (artmamakta veya azalmamakta) ve çok nadir durumlarda burs oranı değişebilmektedir.