Seçmeler, sene başından itibaren, beden eğitimi derslerinde, öğrencilerin seçmeli olarak katıldıkları spor kulübü etkinlik saatlerinde, sınıflar arası yapılan spor müsabakaları ve cumartesi günleri, 09:00 – 10:30 saatleri arasında ücretsiz olarak düzenlenen spor okulu çalışmalarında başarı gösteren öğrenciler arasından yapılmaktadır. Okul takımı çalışmalarına seçilme yaşı; yapılan branşın özelliğine göre farklılıklar göstermektedir; yüzme, cimnastik, atletizm gibi branşlarda (1.-2. sınıflardan itibaren) seçmelere başlanırken, diğer spor branşlarında (basketbol, bisiklet, voleybol, masa tenisi, futbol, pentatlon, triatlon, spor tırmanışı) 3.sınıftan itibaren okul takımı alt yapı antrenmanlarına katılırlar.