Okulumuz eğitim ve öğretimi bir bütün olarak kabul edip öğrencilerinin sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da ileriye gidebilmesini sağlayacak koşulları oluşturmaktan kendini sorumlu tutan bir yaklaşıma sahiptir. Yerleşkemizdeki BİTÜ, kültür merkezi, spor sarayı, salonlar, halka açık araştırma kütüphanesi bu bakış açısının ürünleridir. Okulumuzda voleybol, basketbol, atletizm, ritmik jimnastik, tenis, satranç, masa tenisi, futsal ve yüzme takımları bulunmakta; bu takımlar her yıl ilçe, il veya Türkiye dereceleri almaktadır. Ayrıca Cumartesi günleri spor kursları düzenlenmektedir. Okulumuzun kültür merkezinde sanat kurumlarının gösterileri yapılmakta, öğrencilerimiz kendi kurdukları tiyatro gruplarında rol almakta, toplum hizmeti yapmakta, kısaca pek çok sosyal etkinliğe katılmaktadır.