Okul takımları için alt yapı çalışmaları; genellikle hafta sonları yapılmakta olup, istenilen seviyeye gelen öğrenciler, hafta içi 17.00 – 18.15 arasında yapılan takım antrenman gruplarına katılmaya hak kazanır. Okul takımı çalışmalarına katılan öğrencilerimiz akademik ve spor alanındaki çalışmaları, başarıyla devam edebilmeleri için sistemli bir program içinde yer alırlar. Öğrencilerin, okul dışı resmi müsabaka günlerinde katılamadıkları derslerin ve sınavların telafisi, okul yönetimi tarafından planlanmaktadır. Takımdan sorumlu öğretmenler, öğrencilerin ders durumunu devamlı olarak takip etmektedir. Akademik başarısı olumsuz yönde etkilenen öğrenciler dikkatle gözlemlenir. Ders başarısının üst düzeyde olması ile ilgili önlemlerin alınması önceliğimizdir. Anaokulu ve ilkokuldan itibaren, belirli bir spor disiplini almış öğrencilerimiz,   okul   takımlarımız   haricinde,   İzmir’de   bulunan   çeşitli   kulüplerde   spor yaşamlarına devam etmektedirler. Okul takımlarımızda ve kulüp çalışmalarında spor yaşamına devam eden öğrencilerimiz içinde milli takım düzeyine kadar yükselmiş sporcu öğrencilerimiz bulunmaktadır. Sporun düzenli ve programlı yaşam alışkanlığını içselleştiren öğrencilerimizin aynı zamanda akademik olarak yüksek başarılar elde ettiğini gözlemlemekteyiz.