Özel Ege Lisesinde yaklaşık 35-40 farklı alanda etkinlik düzenlenmektedir. Sosyal etkinlikler ilkokul, ortaokul ve lisede öğrencinin yaş grubu, fiziksel becerilerine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Almanca Drama, Atletizm, Lego-Robotik, MUN Junior, Basketbol, Blog ve Web Tasarımı, İngilizce Çizgi Roman, Ahşap Kulübü, Müzikal, TOEFL, Fransızca Drama, Zeka Oyunları, Gitar, İngilizce Drama, İngilizce Güzel Konuşma ve Yazma, Münazara, Masa Tenisi, Nefesli Çalgılar, Radyo, Resim, Seramik, Su Topu, Takı Tasarımı, Türkçe Tiyatro, Voleybol gibi branşlar ilköğretimde; Münazara, İşaret Dili, Punch, Ahşap Atölyesi, Coğrafya, Imagination Building, Critical Thinking, Resim, Müzik, Basketbol, Masa Tenisi gibi branşlar ortaöğretimde bulunmaktadır. Planlanan sosyal etkinlikler ve seçmeli derslerin büyük bir bölümü okul dışından gelen uzmanlar, akademisyenler ve alanında özelleşmiş eğitimciler tarafından verilmektedir.