Proje yarışması kapsamına giren dallar Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Yazılım, Teknolojik Tasarım, Değerler Eğitimi, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı olarak belirlenmiştir. Okulumuzda Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik alanlarında TÜBİTAK bilim olimpiyat çalışmaları yürütülmektedir. Her yıl Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Bilgisayar dallarında düzenlenen ulusal bilim olimpiyatlarına ortaöğretim kurumlarıyla (lise) ilköğretim kurumlarının 8. sınıflara devam etmekte olan öğrencileri katılabilirler. Sadece Matematik ve Bilgisayar dalları için 6. ve 7. Sınıflar ortaokul ulusal bilim olimpiyatlarına katılabilirler. Ayrıca ülkemiz TÜBİTAK organizasyonu ile uluslararası Bilgisayar (IOI), Biyoloji (IBO), Fizik (IPhO), Kimya (IChO), Matematik (IMO) olimpiyatları ile Genç Balkan Matematik olimpiyatı, Balkan Matematik Olimpiyatı ve Balkan Bilgisayar Olimpiyatı yarışmalarına katılmaktadır. Uluslararası olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek takımlar Ulusal Bilim Olimpiyatlarına katılmış ve başarılı olmuş öğrencilerin çeşitli sınavlar sonucunda seçilmesiyle oluşturulur.