Üniversite Hazırlık Çalışmaları: Öğrencilerimizin mesleki hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak amacıyla üniversiteye giriş sınavlarına yönelik sürdürülen çalışmalardır. Üniversite sınavlarına hazırlık çalışmalarında çok kapsamlı bir rehberlik programı uygulanmaktadır.
- Sınav Sisteminin Tanıtımı
- Öğrenci Başarı Gelişimlerinin Değerlendirilmesi
- Motivasyon Toplantıları
- Sınav Başvurularının Gerçekleştirilmesi
- Deneme Sınavlarına Yönelik Stratejilerinin Oluşturulması
- Tercih Danışmanlığı
Üniversite hazırlık çalışmalarının uzun soluklu bir yolculuk olduğunu biliyor ve bu çalışmaları bütünsel bir şekilde ele alıyoruz. 9. sınıfın ilk gününden itibaren birçok etkinlik ve akademik çalışmayla öğrencilerimizin, 12. sınıfa kadar kendilerini tanımalarına ve bu doğrultuda hedeflerini oluşturmalarına destek oluyoruz.
- Mesleki Gölge
Öğrencilerimizin ileride seçmeyi düşündükleri meslekleri tanımalarına ve doğru meslek seçimi yapmalarına yardımcı olmak amacıyla “Mesleki Gölge Programı” uyguluyoruz. Öğrencilerimiz bir tam günlerini tanımak istedikleri meslek sahibi ile birlikte geçirerek mesleğin özelliklerini kendi kişilik özellikleri ve yetenekleriyle karşılaştırma imkânı bulmaktadır. Uygulama kapsamında öğrencilerimiz, bilgisayar mühendisinden moda tasarımcısına, arkeologdan kardiyoloji uzmanına kadar pek çok meslek sahibinin yanında mesleği tanımaya çalışır. Böylece öğrencilerimiz, meslekleri uygulama alanı içinde gözlemleyerek tanımaktadır.
- Üniversite Günü
Öğrencilerimizin üniversitelerin sadece bölümlerini veya meslek gruplarını tanımalarını değil, aynı zamanda üniversitelerin olanaklarını öğrenmeleri amacıyla okulumuzda bir gelenek hâline gelen “Üniversite Günü”nü düzenliyoruz. Üniversite Günü etkinliğimiz bünyesinde birçok üniversiteyi okulumuza davet ederek hem kendi öğrencilerimizin hem de üniversiteleri tanımak isteyen diğer öğrencilerin bilgi edinmesini sağlıyoruz.
- Mezunlar Zirvesi
Aktif olarak iş hayatında bulunan mezunlarımızı mezunlar zirvesi etkinliğimiz aracılığıyla öğrencilerimizle bir araya getiriyoruz. Mezunlarımız lise yaşantılarını, burada edindikleri donanımları nasıl kullandıklarını, üniversite ve bölüm seçerken nelere dikkat ettiklerini, iş hayatının gerekliliklerini, bu yolda kendilerini nasıl geliştirdikleri ve kariyer hedeflerinin neresinde olduklarını Özel Egelilerle paylaşma fırsatı buluyor.
- Üniversite Hazırlık Dersleri
Üniversite hazırlık çalışmaları ile öğrencilerimizin akademik gelişimlerini izliyor, bir üst sınıfa daha donanımlı geçmeleri için birçok akademik çalışma uyguluyoruz. 11. sınıfa gelmeleriyle birlikte mayıs ayında üniversite hazırlık derslerine başlıyoruz. Bu programı 4 ya da 6 hafta olacak şekilde planlanıyor. Ağustos ayında ise 3 haftalık programla hazırlık sürecimize devam ediyoruz. Öğrencimiz 12. sınıfa başladığında ise hem TYT hem AYT konularını paralel bir şekilde görüyor ve konuları en geç nisan ayında bitirmeyi hedefliyoruz.
- Deneme Sınavları – Konu Tarama Testleri (KTT)
Okulumuzda yapılan ortak sınav ve konu tarama testleriyle öğrencilerimizin test tekniklerine hâkim olmasını hedefliyoruz. Özellikle 12. sınıfta Türkiye Geneli deneme sınavı uygulayarak öğrencilerimizin sadece okuldaki sıralamasını değil tüm Türkiye’deki sonucunu görebiliyoruz. Ayrıca 9. sınıftan 12. sınıfa kadar uyguladığımız konu tarama testleri ile öğrencilerimizin gelişimini yakından takip ederek akademik performanslarını sınav süresince yükseltmeleri için bireysel ve grup çalışmaları yürütüyoruz.
- Kulüp Dersleri
Öğrencilerimizin kültürel, sosyal, sanatsal ve fiziksel gelişimini destekleyen ortamlar sağlamaktayız. Öğrencilerimiz; ilgi ve istekleri doğrultusunda kendilerini keşfedebilmeleri için Türkçe ya da Fransızca tiyatrodan satranca, yüzme-su topu-su rugbysinden ahşap kulübüne, İngilizce çizgi-romandan çağdaş dünya tarihine kadar birçok etkinliğe katılabilirler.
Öğrencilerimizin akademik başarılarına olumlu katkı sağladığına inandığımız lise kulüp derslerimiz şu şekildedir: