• İnsan haklarına saygılı olmak.

• Başkalarının özgürlüğüne ve sahip olduklarına saygı göstermek ve bunlara zarar vermemek.

• Yıkmayı, ortadan kaldırmayı ve insan hayatını sonlandırmayı esas almayan her türlü görüş, fikir ve eleştiriye saygı göstermek.

• Her türlü cinsiyet, yaş, ırk, dil, din, renk, milliyet ve etnik köken ayrımcılığına karşı gücü yettiğince mücadele etmek.

• Sosyal, akademik ve sportif imkânlardan faydalanma hakkı ve ayrıcalığını tüm öğrencilere eşit şekilde sunmak.

• Bireysel farklılıkları saygıyla karşılamak ve bunları bir zenginlik olarak algılamak.

• Başta öğrenciler olmak üzere, paydaşlardan birey olmanın değerini ve saygısını hiçbir şekilde esirgememek.

• Şeffaflık ve sorumluluk üzerine kurulu adil bir yönetim anlayışı içinde olmak. Kurumsal yönetim ilkelerini benimsemek.

• Büyük fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak.  Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmak.  Ulusal değerleri koruma ve sahiplenmede duyarlı ve öncü olmak.

• Türkçeyi sevmek, korumak ve doğru kullanılmasına özen göstermek.

• Ülkesine ve insanlığa yararlı olmayı yaşam biçimi olarak kabul etmek.

• Toplumsal işleyişteki yanlışları görmek ve çözüm üretmek.

• Toplumsal kurallara uymak ve toplumsallaşmayı özendirmek.

• İnsani ihtiyaç ve zorunlulukları gözeterek tüm canlıların yaşam hakkını savunmak.

• Okula, çevreye ve insanlığa ait bütün eşyaları ve kaynakları özenle kullanmak.

• Koşullar ne olursa olsun, dürüstlükten asla ödün vermemek.  Kişisel çıkarlar söz konusu olduğunda bile adil ve dürüst davranmak.

• Sadece ekip çalışmaları için yardımlaşma yapmak.  Kişisel bilgilerin sınandığı sınavlarda kopya çekmemek.  Kişisel ödevleri kendi becerisi ve bilgisi ile yapmak.

• Kendi söz ve davranışlarının sorumluluğunu almak.

• Öğrenme ve öğretme hakkını daima korumak.

• Bilimden esinlenmek.  Bilimselliği akılcı ölçülerde uygulamak.  Bilimsel verilere dayalı kararlılık içinde olmak.

• Özgür ve yaratıcı düşünmeyi desteklemek.

• Alçak gönüllü olmak.

• Sanata ve estetik değerlere duyarlı olmak.

• Bütün bu kurumsal değerleri her ortamda ve her yerde, yaşam boyu taşımak ve yaşatmak.