“Bilim ve Liderlik Okulu” olmanın sorumluluğuyla hayata geçirilen “Özel Ege Lisesi Bilim ve Teknoloji Üssü (BİTÜ)” 11 laboratuvardan oluşan bir bilim merkezidir. Öğrencilerimiz, Bilim Kurulu ve öğretmenlerimiz rehberliğinde bilimsel çalışmalar yaparak bu çalışmaları yıl boyunca ürüne dönüştürmekte; okulumuz laboratuvarlarında geliştirdikleri projelerle onlarca TÜBİTAK derecesi, ülke ve dünya çapında yapılan birçok prestijli bilim yarışmasından dereceler elde etmektedirler.

Özel Ege'de Bilim

BİTÜ'nün eğitim programlarımız içinde aktif kullanımıyla ulusal ve uluslararası yarışmalara projeler üretiyor ve başarı geleneğimizi sürdürüyoruz. Bu yarışmalardan elde ettikleri dereceler ile öğrencilerimiz, üniversite sınavında ek puan almaya hak kazanıyor, dünya dereceleri ile üniversite sınavına girmeden istedikleri fakülteye yerleşebilme imkânına ulaşıyor.

Özel Egelilerin bilim alanındaki başarılarını buradan inceleyebilirsiniz.