Ortaöğretimden yükseköğretime geçmeye hazırlanan öğrencilerin, üniversiteleri ve bu üniversitelerdeki bölümleri yakından tanımalarını sağlamak, doğru meslek seçimi yapmalarına yardımcı olmak amacıyla her yıl "Özel Ege Lisesi Üniversite Günü" düzenlenmektedir. Yurt içinden birçok prestijli üniversitenin katıldığı Üniversite Günümüze, yurt dışından da üniversiteler katılım göstermektedir. Söz konusu üniversiteler, yükseköğretime hazırlanan yüzlerce öğrenciyle okulumuzda bir araya gelmektedir.

Özel Ege Lisesinin gelenekselleşen Üniversite Günü etkinliğinde, Özel Egeli öğrenciler ile İzmir’de öğrenim gören Anadolu ve fen lisesi öğrencileri, Türk üniversiteleri ve farklı ülkelerdeki üniversitelerin öğrenim sistemini anlatan temsilci ve akademisyenlerle bir araya gelme şansı bulmaktadır.