Regeneron ISEF'ten Özel Ege Lisesi Öğrencilerine 3 Özel Ödül

Özel Ege Lisesi öğrencileri, Amerika'nın Los Angeles şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük liseler arası proje yarışması Regeneron ISEF'ten (Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı) 3 özel ödül ile döndü.

Her yıl Amerika'nın farklı eyaletlerinde yapılan dünyanın en büyük liseler arası proje yarışması Regeneron ISEF (Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı) bu yıl 85 ülkeden 1360 projenin sahibi 1.799 öğrencinin katılımı ile Los Angeles şehrinde düzenlendi. Yarışmada Türkiye'yi 14 proje ile 35 öğrenci temsil etti. Davet edilen bu 14 projeden 2 tanesi ise Özel Ege Liseli öğrencilerin matematik ve biyoloji alanlarında hazırladıkları projeler oldu.

Haber Sitesi: Hürriyet

Haber Tarihi: 13.06.2024

Özel Ege Lisesi Öğretmenleri YKS Sorularını Değerlendirdi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hafta sonu gerçekleşti. Özel Ege Lisesi öğretmenleri sınava ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haber Sitesi: Ege Telgraf

Haber Tarihi: 10.06.2024

Özel Ege Lisesi Öğretmenleri LGS'yi Değerlendirdi

Özel Ege Lisesi bölüm başkanları ve öğretmen kadrosu, 2 Haziran'da yapılan Lise Giriş Sınavı (LGS) sorularını yorumladı.

Milli Eğitim Bakanlığınca, 2 Haziran pazar günü gerçekleştirilen Lise Giriş Sınavı'na (LGS) bu yıl 8'inci sınıftaki 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvurdu. Sınavın birinci oturumunda öğrencilere sözel alanda Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru soruldu. Sınavın ikinci oturumunda ise öğrencilere Matematik ve Fen Bilimleri'nden toplam 40 soru yöneltildi. Sınavın ardından soru ve cevaplar yayınlandı. Özel Ege Lisesi bölüm başkanları ve öğretmen kadrosu soruları analiz etti ve soruların zorluk derecelerini geçmiş yıllara göre kıyaslayarak yorumladı.

Haber Sitesi: DHA

Haber Tarihi: 06.06.2024

Özel Ege Lisesi Okula Giriş Sınavı Başvuruları Başladı

ÖZEL Ege Ortaokulu ve Özel Ege Lisesi'nin 2023-2024 öğretim yılında öğrencisi olmak isteyen ortaokul 5, 6, 7, 8 ve lise 10, 11 ve 12'nci sınıf öğrencileri, 25 Şubat saat 10.00'da gerçekleşecek okula giriş sınavına katılacak. Sınav sonuçlarına göre öğrenciler okula kabul ve çeşitli oranlarda burs elde etme hakkı kazanacak.

Haber Sitesi: DHA

Haber Tarihi: 11.01.2023

Özel Ege Lisesi Öğretmenleri YKS’yi Değerlendirdi

2022 TYT Değerlendirmesinde şu ifadelere yer verildi:

Türkçe Testi Zorlayıcıydı

Özel Ege Lisesi Türkçe öğretmenleri, Türkçe sorularının bir önceki yıla göre özellikle anlam bazında (paragrafta, cümlede ve sözcükte anlam) öğrencileri zorladığını; paragrafta anlam sorularında bir paragraf üzerinden iki sorunun olduğu soru mantığının bu sınavda da ağırlığını koruduğunu belirtti. Sonuç olarak, TYT Türkçe’nin özellikle anlam soruları bazında öğrenciler için zorlayıcı geçtiğinin altını çizdiler.

Haber Sitesi: DHA

Haber Tarihi: 21.06.2022