Özel Ege Lisesi Okula Giriş Sınavı Başvuruları Başladı

ÖZEL Ege Ortaokulu ve Özel Ege Lisesi'nin 2023-2024 öğretim yılında öğrencisi olmak isteyen ortaokul 5, 6, 7, 8 ve lise 10, 11 ve 12'nci sınıf öğrencileri, 25 Şubat saat 10.00'da gerçekleşecek okula giriş sınavına katılacak. Sınav sonuçlarına göre öğrenciler okula kabul ve çeşitli oranlarda burs elde etme hakkı kazanacak.

Haber Tarihi: 11.01.2023

Özel Ege Lisesi Öğretmenleri YKS’yi Değerlendirdi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hafta sonu gerçekleşti. Özel Ege Lisesi öğretmenleri sınava ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

2022 TYT Değerlendirmesinde şu ifadelere yer verildi:

Türkçe Testi Zorlayıcıydı

Özel Ege Lisesi Türkçe öğretmenleri, Türkçe sorularının bir önceki yıla göre özellikle anlam bazında (paragrafta, cümlede ve sözcükte anlam) öğrencileri zorladığını; paragrafta anlam sorularında bir paragraf üzerinden iki sorunun olduğu soru mantığının bu sınavda da ağırlığını koruduğunu belirtti. Sonuç olarak, TYT Türkçe’nin özellikle anlam soruları bazında öğrenciler için zorlayıcı geçtiğinin altını çizdiler.

Haber Tarihi: 21.06.2022

College Board’tan Özel Ege’ye Bir Teşekkür Daha

“Pre-AP Digital School Badge”

2013 yılından bu yana sürdürdüğü AP (Advanced Placement) Programı deneyimine 2021 Şubat ayı itibarıyla AP Capstone™ Diploma Programı’nı da dâhil etmiş olan Özel Ege Lisesi, 2021-2022 akademik yılında başladığı Pre-AP programı kapsamında yürüttüğü başarılı çalışmalar ile ilgili olarak "Dijital Okul Rozeti (Pre-AP Digital School Badge)" almaya hak kazandı. 8. Sınıf öğrencilerimiz Pre-AP sınavlarında Amerika Birleşik Devletleri’nde öğrenim gören 9. ve 10. Sınıf öğrencilerinin 8 doğru cevap ortalamasını aşarak üstün başarı elde etti.

Haber Tarihi: 08.06.2022

Özel Ege Lisesi Öğretmenlerinden Lgs Değerlendirmesi

Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) uyguladığı, 8. sınıf öğrencilerinin girmiş olduğu Liselere Geçiş Sınavı (LGS), Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Özel Ege Lisesi öğretmenleri sınav sonrası yaptıkları değerlendirmede sınavın geneline bakıldığında matematik dersinin sorularının orta güçlükte olduğunu, Fen Bilimleri sorularının ise temel bilgiler üzerinden konu kazanımlarını ölçmeye yönelik hazırlandığını ifade etti.

Haber Tarihi: 06.06.2022

29. Dr. İbrahim Arıkan Mef Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışması Sonuçlandı

23-25 Mayıs 2022 tarihleri arasında çevrim içi olarak düzenlenen 29. Dr. İbrahim Arıkan MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışması finaline fizik, kimya, biyoloji ve yapay zeka alanlarında 80 proje yarıştı. Özel Egeliler yarışma finalinde 9 proje ile temsil edildi.

Haber Tarihi: 31.05.2022