Yansı Eraslan
Kurucu Temsilcisi

Şubat 1998’den bu yana Özel Ege Lisesi Kurucu Temsilcisi olan Yansı Eraslan, Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği ve Türkiye Kalite Derneği (KalDer) üyesi, Eraslan Vakfı mütevelli heyeti ve yönetim kurulu başkan vekili, IMS Polymers yönetim kurulu başkanıdır. Ortaokul ve liseyi Bornova Anadolu Lisesi’nde okuyan Eraslan, lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi'nde endüstri mühendisi olarak tamamlamış, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Connecticut Üniversitesinde işletme yüksek lisansı (MBA) yapmıştır. Bir sonraki lisansüstü çalışmasını (Ed.M.) Harvard Üniversitesi Eğitim Fakültesinde yapmış ve Uluslararası Eğitim Politikası yüksek lisans programını tamamlamıştır. Son yüksek lisansını (MPA) Harvard Üniversitesi John F. Kennedy School of Government bünyesinde Edward S. Mason Fellow olarak Kamu Yönetimi dalında yapan Eraslan, ilgisini özellikle mikroekonomi, makroekonomi, liderlik, müzakere analizi ve uluslararası ilişkiler alanlarına yoğunlaştırmıştır. Ulusal güvenlik, kalkınma politikası ve global yönetişim başta olmak üzere çeşitli alanlarda araştırmalar yapan Eraslan, çok sayıda makale kaleme almıştır.

Makale, Bidiri ve Yayınları