Ortaokul ve lise sınıflarında Özel Egeli olmak isteyen öğrencilerimizin Özel Ege Lisesi Okula Giriş Sınavı'na katılması gerekmektedir. Okula giriş sınavı sonucunda öğrencilerimiz kayıt hakkı elde edebilir veya sınavın sonuçlarına burs imkânlarından faydalanabilirler. Bu sınav; ortaokul 5, 6, 7, 8. ve lise 10, 11, 12. sınıfa geçecek öğrenciler için uygulanmaktadır. Sınavın sonucuna göre öğrenciler kayıt hakkı elde edebilmekte, sınav sonucuna ve burs kontenjanlarına göre akademik başarı bursundan yararlanabilmektedir.

9. Sınıfta Özel Egeli Olacak Yeni Öğrenciler:

9. sınıfa geçişlerde okula kabul ve bursluluk için MEB tarafından yapılan ulusal sınav sonuçları (LGS; Türkçe-Matematik-Fen Bilimleri) dikkate alınmaktadır. Okulumuza ait taban puanı ve burs koşulları ulusal sınav sonuçlarının resmî olarak açıklanmasının ardından ilan edilecektir.

*9. sınıfa geçecek öğrencilerimiz için okula giriş sınavı uygulaması bulunmamaktadır.