Ortaokul ve lise sınıflarında Özel Egeli olmak isteyen öğrencilerimizin Özel Ege Lisesi Okula Giriş Sınavı'na katılması gerekmektedir. Bu sınav; ortaokul 5, 6, 7, 8. ve lise 10, 11, 12. sınıfta okuyacak öğrenciler için uygulanmaktadır. Sınavın sonucuna göre öğrenciler kayıt hakkı elde edebilmekte, sınav sonucuna ve burs kontenjanlarına göre akademik başarı bursundan yararlanabilmektedir.

• 9. Sınıfta Özel Egeli Olacak Yeni Öğrenciler:

9. sınıfta Özel Egeli olmak isteyen öğrencilerimiz için okula kayıt sürecinde Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ulusal sınav (LGS) sonuçları dikkate alınmaktadır. Bu sınavda öğrencilerin bulunduğu yüzdelik dilimler okula kabul durumunda ve burslandırılmasında belirleyici olmaktadır. Okulumuza ait taban yüzdelik dilimleri ve burs koşulları ulusal sınav sonuçlarının resmî olarak açıklanmasının ardından ilan edilmektedir.

*Bu sınıf grubunda yer alan öğrencilerimiz için okula giriş sınavı uygulaması bulunmamaktadır.