Lise ve üniversite zamanlarımda, bilgisayarların grafik alanındaki kullanımı (film, animasyon, bilimsel görseller) çok ilgimi çekerdi. Özel Ege'deyken birkaç kitap alıp kendime 3 boyutlu modelleme öğrenmiştim. Yine lise sırasında bircok yarışmaya katılmıştım. Lisans eğitimim süresince birkaç proje yaptıktan sonra Utah Üniversitesi’nde doktora programına katıldım.
Doktora yaparken bu alanda birçok ders aldım. Alanında isim yapmış profesörlerle konuştum, çalıştım. Özellikle grafik bilgimi kullanarak, bilim adamlarının deney sonuçlarını daha anlaşılabilir kılma üzerine çalışmalar yaptım. Yaz aylarında Berkeley Üniversitesi’nde Lawrence Berkeley ulusal laboratuvarında araştırma projeleri yapıp çeşitli makaleler yayınladım. Akıllı telefonun ilk çıktığı yıllarda, üniversite arkadaşımla ufak bir şirket kurup, Türkiye ve ABD'de şirketler için mobil uygulamalar geliştirdik.
Bu sırada San Francisco'daki artan girişimcilik ortamı çok ilgimi çekmişti. Bu nedenle Ulah’tan master derecesi alıp San Francisco'ya taşındım. Burada büyük bir değişiklik yapıp, dijital teknolojileri fiziksel ortamlara getiren bir sanat stüdyosuna katıldım. Burada ürettiğimiz sanatsal projeler müzelerde, şehir içindeki farklı binalarda, konferanslarda ve hastanelerde yer aldı.
Burada çalışırken, interaktif teknolojilerin hastane deneyimini geliştirme konusu çok ilgimi çekmişti. Bir kaç doktorla bunun üzerine konuştuktan sonra, ayni üniversite arkadaşım ile 2015 yılında çalıştığımız şirketten ayrılıp Ouva adli şirketi kurduk. Bu şirket sayesinde dünyanın farklı yerlerinde bir çok hastaya bu interaktif teknolojileri ulaştırmaya başladık. Bu şirket sayesinde ABD'den yeşil kart alabildim. Hala bu isle meşgulüz (adres: www.ouva.co)
Dönüp baktığımda, bu tarz bir yasamı liseden öngörmem çok zor. Ama özellikle lisede olabildiğince çok farklı okul dışı projelerde yer alarak (zeytinyağı araştırmaları, animasyon projeleri, model birleşmiş milletler vb.), üniversitede ailemden uzağa taşınıp farklı kültürlerde kendi başıma yasama kabiliyetini geliştirerek, alanım dışında olabildiğince çok farklı dallara kendimi açarak bu noktaya geldiğimi düşünüyorum.
Bütün liseli gençlere ve Özel Ege ekibine selamlar.