Özel Ege Lisesinde yurt dışı eğitimi danışmanlığı için neler yapılıyor?
Özel Ege Lisesi yurt dışı eğitimi danışmanlığı olarak öğrencilerimizi ilgilendikleri ve başvurmak istedikleri yurt dışı üniversitelerine doğru bir biçimde yönlendirmeyi hedefliyoruz. Lise hayatları boyunca öğrencilerimize kendilerine en uygun üniversiteyi bulma arayışlarında ve bakış açılarını yurt dışındaki eğitim fırsatları doğrultusunda genişletme konusunda rehberlik ediyoruz.
Özel Ege Lisesi olarak öğrencilerimizi nasıl yönlendiriyoruz?
Öğrencilerimize dünya genelinde başvuracakları üniversitelere karar verme aşamasında doğru yönlendirme yapmayı amaçlıyoruz. Öğrencilerimize her aşamada gerekli bilgiyi sağlayarak ve kendi başvurularının sorumluluğunu almaları konusunda cesaretlendirerek destek oluyoruz. Yıl içerisinde birebir görüşmeler, mezun buluşmaları ve yurt dışının önde gelen üniversitelerinin okulumuzu ziyareti gibi büyük toplantılar düzenleyerek farklı sınıflardaki öğrencilerimizi yurt dışındaki eğitim fırsatları konusunda bilgilendiriyoruz. Ayrıca TOEFL, IELTS gibi yurt dışı başvurularında gerekli uluslararası sınavlar hakkında öğrencilerimize danışmanlık yapıyor, SAT sınav merkezi olarak SAT sınavlarını uyguluyoruz.
Bu doğrultuda öğrencilerimizin yurt dışı üniversitelerine başvuru ve kabul sürecinin tümü okulumuzda bizim gözetimimizde ve bizler tarafından yapılıp takip edilmektedir.
Mezunlarımız hangi üniversitelerden kabul almaktadır? Hangi bölümleri ağırlıklı olarak tercih etmektedirler?
Mezunlarımız birçok uluslararası üniversiteden kabul almaktadır. Dünya genelinde üniversiteler gerek genel akademik şöhret gerekse bölüm bazında ayrı ayrı sıralamalara tabi tutulan US News, Quacquarelli Symonds (QS), Times Higher Education (THE) ve Academic Ranking of World Universities (ARWU) sıralamalarına baktığımızda mezunlarımızın yerleştikleri okulların gerek bulundukları ülkede gerekse dünya genelinde en üst sıralarda olduğu dikkat çekmektedir. Mezunlarımızın yerleştikleri üniversiteler ve bölümler arasında tüm dünyada ilk 25, ilk 50, ilk 100 gibi dilimlerde çok sayıda okul olduğunu görüyoruz. Mezunlarımızın yabancı üniversitelerde yerleştikleri bölümlere bakıldığında çok geniş bir yelpazede öğrenim gördükleri söylenebilir. Bu bölümler arasında bilgisayar bilimleri, bilgisayar mühendisliği, biyomedikal mühendisliği, ekonomi, elektrik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, fizik, makine mühendisliği, matematik ve fizik, matematik ve işletme, psikoloji, tıp, uluslararası ekonomi ve işletme, yazılım mühendisliği göze çarpmaktadır.
Yurt dışında üniversite eğitimi için hazırlıklara ne kadar süre önce başlamak gerekmektedir?
9. sınıftan itibaren üniversite eğitimini yurt dışında sürdürmek isteyen öğrencilerimizi güçlü bir akademik altyapı oluşturarak okulumuzun sunduğu AP Capstone diploma programına yönlendirerek ya da bazı prestijli üniversitelerin başvuru koşullarından olan 4 ve 4 üzeri 3 AP skorunu tamamlamaları konusunda destek olarak, TUBITAK projeleri ve bilimsel projeler yapmaları ve ders dışı etkinlikleri ve kulüplere katılmalarını sağlayarak bir yol haritası oluşturmaktayız. Güçlü bir akademik ve sosyal altyapısı oluşturan öğrencilerimiz 12. Sınıfta hem yurt dışı başvurularını gerçekleştirmekte hem de üniversite sınavına hazırlanmaktadırlar.
Öğrencilere yurt dışı ile ilgili başka hangi konularda yönlendirmeler yapılıyor ?
Yurt dışı üniversite danışmanlığının yanı sıra öğrencilerimize yurt dışı akademik yaz okulu programları konusunda da yardımcı olmaktayız. Yurt dışı başvurularında etkili etmenlerden biri olan akademik yaz okullarına başvuru ve kabul sürecinin tümü okulumuzda bizim gözetimimizde ve bizler tarafından yapılıp takip edilmektedir.
Yurt dışı eğitim danışmanlığı konusunda öğrencilerimizi yönlendiren Şirin Bildiler'e ve yabancı diller bölümü öğretmenlerimize teşekkür ederiz.