AP Capstone Diploma Programı’na ilgi duyan öğrencilerimizin akademik yıl başlamadan önce okulumuz rehberlik servisine başvuru yapması gerekmektedir. Okulumuz rehberlik servisine yapılan başvurular AP koordinatörlüğünce değerlendirilip öğrenci ve öğrencinin ailesiyle iletişime geçilerek yol haritası belirlenir. AP Capstone Diploma Programı’na ilgi duyan öğrencilerimiz 9. sınıfta sunulan bazı AP derslerini alarak başvuru sürecini başlatabilir. Özellikle 10. sınıfta AP Seminer, 11. sınıfta AP Araştırma derslerini alarak AP Capstone Diploma Programı’nın ilk aşamasını tamamlayabilir. Bu iki zorunlu derse ek olarak öğrencilerimiz lise öğrenimleri boyunca toplamda 4 AP dersi sınavından 3 ve üzeri bir not alıp diploma almaya hak kazanırlar. AP Seminer ve Araştırma dersleri dışındaki ders seçimlerinde AP koordinatörlüğü rehberliğinde 25 farklı AP dersimizden kendisine uygun olan dersi alabilir ya da sadece sınavına girebilir.